Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
barbara Cielemecka (2695 niezalogowanych)
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Wiecie dlaczego tak dostajemy po tylku na emigracji ? Bo .. nie trzymamy się razem i nie tworzymy swoich firm, tylko jesteśmy wypełniaczem niszy w rynku pracy, robimy to co Nory i ciapate nie chcą albo nie umieja robic, czyli usługujemy im. Robcie to samo ale na wlasny rachunek wtedy Norwdzy nie będą się smiac z nas ,tylko będą musieli się z Nmi liczyc pozdrawiam M.K
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
YATSEK-hydraulik to eksportowy zawod naszej emigracji Trzymaj poziom prosze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów
jan pociecha
(kenaj321)
Początkujący
Brawo Marjus 13 .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Marius13 napisał:
YATSEK-hydraulik to eksportowy zawod naszej emigracji Trzymaj poziom prosze
ogolnie to ja mam wyjebane ) wiec luzik.. smacznego jajka tak na marginesie... jutro kierunek Europaveien )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Yastek-Tobie tez swiatecznego jajka ladnie pomalowanego i sowicie zakrapianego.......co do wy-eb..... miałeś trzymać poziom nie pion ha ha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Marius13 napisał:
Yastek-Tobie tez swiatecznego jajka ladnie pomalowanego i sowicie zakrapianego.......co do wy-eb..... miałeś trzymać poziom nie pion ha ha
dzis to sie trzymam szklanki hahahaha ale jutro bede trzymal sie nawierzchni bo jedna z tych drog ponizej jest jutro moja hahahaha

Disse veiene er det «fri fart på»:

E4 Norr Uppsala - Mehedeby (nord for Stockholm)
E18 Väster Enköping (nordvest for Stockholm)
E20 Väster Mariefred - Eskilstuna (vest for Stockholm)
E4 Norr Gränna - Linköping (øst for Vättern)
E4 Strömsnäsbruk - söder Örkelljunga (nordøst for Helsingborg)
E6 Båstad - Heberg (deler av strekningen), (nord for Helsingborg)
E6 Heberg - Söder Värö-Backa (mellom Göteborg og Helsingborg)

www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Fri-far...85.html#.U0Wy1fl_utI

www.aftonbladet.se/nyheter/article18312673.ab

brum brum... personal best: oslo trelleborg 4:25... karlskrona oslo 5:20
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Marius13 napisał:
Oj dumna szlachte uraziłem? Jak kogos mieszacie z blotem tylko dlatego ze chce zmienić cos w swoim zyciu tylko za to ,ze chce się wyrwac z bezsensu Polskiego zycia, zanim to ponownie zrobisz pomysl "doctorku" jak było na początku w Twoim przypadku ,czy byles taki "kozak" jak teraz ? Jesli tylko chcesz WYLADOWAC SWOJA FRUSTRACJE NA BOGU DUCHA WINNYM MLODYM CHOPAKU TO DARUJ SOBIE.

Nikogo nie uraziles, to ze masz problem z odczytywaniem sarkazmu swiadczy jedynie o twoim uposledzeniu. Prosze tez bys nie generalizowal i nie pisal w liczbie mnogiej, no chyba, ze rzezczywiscie kierowales post jedynie do mnie a przez szacunek uzywasz liczby mnogiej.
Musze cie niestety rozczarowac- nie jestem arystokrata, wiec"Szanowny panie" w zupelnosci wystarczy.

Odnoszac sie do moich poczatkow kilkanascie lat temu - Tak, bylem jak to wyraziles"kozak"

Co do wyladowywania frustracji - Takie myslenie zyczeniowe jest czestym mechanizmem w mozgach o znikomej pojemnosci majacymi problem z rozpatrywaniem bardziej zlozonych procesow myslowych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Marius13 napisał:
Wiecie dlaczego tak dostajemy po tylku na emigracji ? Bo .. nie trzymamy się razem i nie tworzymy swoich firm, tylko jesteśmy wypełniaczem niszy w rynku pracy, robimy to co Nory i ciapate nie chcą albo nie umieja robic, czyli usługujemy im. Robcie to samo ale na wlasny rachunek wtedy Norwdzy nie będą się smiac z nas ,tylko będą musieli się z Nmi liczyc pozdrawiam M.K

Zabawna analiza - nie jestes niestety jedyny, ktory szuka tak dziwnych korelacji w celu uzasadnienia klesk wlasnych pobratymcow( tak jakby trzymanie sie razem bylo panaceum na niekompetencje, glupote i ignorancje)
Robimy to co potrafimy!! Nie majac kwalifikacji, ukonczonych dobrych szkol, braku znajomosci jezykow( nie mowie o komunikatywnym) Nie oczekuj, ze ktokolwiek zatrudni dyletantow.
Na 100 osob, ktore wysylaja mi swoje CV moze 2 posiada fadbrev i potrafi udokumentowac doswiadczenie zawodowe. Niestety jeszcze nie spotkalem nikogo, kto do tego zna jezyk norweski.

Kim sa pozostali? 98 sztuk - wystarczy poczytac na forum, tych co poszukuja "roboty"

Swoja droga chcesz blyszczec na forum, wiec sadze, ze poczekamy jakis czas i sam zaczniesz byc dopierdalajacym - To taki przyspieszony gradualizm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
815 Postów
mariusz mario
(Marius13)
Maniak
Nigdy nie przyszlo mi nawet na myśl ,żeby w taki sposób jak to okresliles "promować się", bazując na obronie kogos słabszego ,to jest niejako automatyzm jeżeli komus robi ktos krzywdę to mowie to i wyrazam dezaprobatę takim praktykom. Twoje opinie pewnie sa w niektórych przypadkach trafnymi opiniami ,choć sposób w jaki to robisz jest barbarzyńskim wyrazem ,upodlanie ludzi i nabijanie się z nich tylko dlatego ze chcą mieć troszkę lepiej, tylko swiadczy o Tobie .Co jest winien ten młody chłopak? to,ze urodzil się w zlej części Europy? Czego Ty wymagasz od 23 latka?Zeby wszystko umial i wiedział? Gdyby tak było, to by nie zadal pytania na forum. Jeżeli kogos uraziłem nie majac racji to przepraszam,choc mysle, ze w tym przypadku mam jej dużo.Pozdrawiam M.K
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
no to prosze, 3 oferty pracy na pomocnika w norwegi :

1. www.finn.no/finn/job/fulltime/object?fin...rchclickthrough=true

2. www.finn.no/finn/job/fulltime/object?fin...rchclickthrough=true

3. www.finn.no/finn/job/fulltime/object?fin...rchclickthrough=true

Te anonse pisane są prostym jezykiem norweskim do nauczenia sie w pare dni
Zgłoś wpis